Google+ Дневник на родолюбеца: Повратната точка

петък, юли 26, 2013

Повратната точка

Вместо предисловие

Фондация „Отворено общество” на крупния международен спекулант – унгарски евреин с американски паспорт – реално управлява България чрез марионетката си Бойко Борисов, пише в сайта си Валентин Фъртунов.

Войната във "Фейсбук" е жестока. Оня ден написах в профила: "Герберасти, много сте тъпи. Защо си мислите, че ще се върнете на власт наесен? Или предполагате, че ние не сме чели "Повратната точка" на Малкълм Гладуел? Чели сме я, и още как, и други работи сме чели. Не сме като малоумника - пожарникар - мутра, който е чел само "Винету". Гаврим се с вас и ви режем на парченца, малко по-малко, като тънки резенчета салам. Днес Цветанов, утре Фидоска, вдругиден Боко тиквата. И така бавно и постепенно, за да боли повече. И много се радваме, че продължавате да плащате за протестите в София. Така отиват откраднатите ви  от народа пари нахалост. Плащайте. Сега с пари, а после и със затвор. Тъпаци. Вие сте най-простите управляващи от 1989 г. насам. Скоро ще го разберете, колкото и да сте тъпи. Много ще боли. Обещавам! Гарантирано от ГЕРБ!". Веднага бях обявен за комунист и атакист, в разни коментари, но и много десни приятели го споделиха и разпространиха в мрежата. Ха, ха, ха! Аз и комунист?!! Аз, крайнодесния, националист, патриот и родолюбец? Впрочем, който трябва от ГЕРБ ме прочете, и ме разбра правилно... От кръга "Капитал" също.
Честен кръст, когато в събота сутринта в 1.30 часа публикувах първата част на "Повратната точка", нямах представата, че вестник "Капитал" е печатал в същия момент на корицата си блок със заглавие "Повратна точка". Като си купих вестника сутринта, бях изненадан, приятно. Понякога идеите витаят във въздуха и идват едновременно в главите на различни хора. С противоположни възгледи. 
Е, да видим кой ще надделее в тази битка. Както е казал Сенека: "Vivere, militare est". ("Да живееш означава да воюваш!") Свикнал съм, целият ми живот мина във война.  Ние старите бойци не се предаваме. От март насам сме във вихъра на електронните битки. Първо трябваше да разобличим организираната престъпна гангстерска група ГЕРБ. Направихме го, но недостатъчно за да преодолеем фалшификациите и купуването на гласове, които пак им дадоха много депутати. Все пак се справихме по-добре от 2011 г. Сега трябва да смачкаме криминално-политическата шайка ДПС, които продължават и досега да работят за ГЕРБ и против България. Пети месец водим войната. Омръзна ни, уморихме се, но съдбата на Отечеството зависи от всеки един от нас. Както беше казал маршал Пиер Камброн: "Гвардията умира, но не се предава!" Ние малцината електронни бойци - родолюбци сме в окопите и няма да отстъпим назад.
Та така, да обясним повратната точка. Избегна ли България гражданската война или тя предстои?


Взехме ли и този завой?


Повратната точка. Точката на кипене. Точка на пречупване. Точката на преобръщане. Точка на промяна. Повратен момент? Не точно по Малкълм Гладуел. Чували ли ли сте нащо за това? А, фондация "Типинг пойнт"?. Иван Кръстев четял със истинска страст книгата на Гладуел. Винаги стояла отворена на бюрото му.  Център за Либерални Стратегии. "Експертите на прехода". Сдружение "Глобална България".  Иво Прокопиев и кръгът "Капитал". Джордж Сорос и фондация "Отворено общество". Левон Хампарцумян. Стефан Попов. Красен Станчев. Каква е връзката на тези с други такива като Красимир Гергов, Франк Бауър, Огнян Шентов, Валентин Златев разбира се и Светослав Божилов - откровения лобист в България да се отглеждат ГМО? Други от тях пък натискаха за шистовия газ, за американските си приятели. И какво прави в тази компания Цветелина Карагьозова представяща се като Цветелина Бориславова - известна навремето като Цеца секса в някои "високопоставени среди" в София. (Пепа секса се появи къде-къде по-късно. И между другото е по-стойностна от банкерката. Пепа се подиграваше по телевизията на американския ден на секретарката: "Нали сега привнасяме всичко от Америка, очаквам след "деня на бащата" да започнем да честваме и "деня на секретарката", казваше фолкаджийката.) Цеца за разлика от нея налива щедро в българското общество американските идеологически отрови. По много начини. И какво общо има това с протестите сега в София? Има, и то много. В това е коренът на проблемите. И не го ли изтръгнем докрай, наистина ще си получим гражданската война.
Гледа ни сеира...
Впрочем прочетете обезателно това: "Правителството на ГЕРБ е дългосрочен проект на Сорос. Превратът" от Валентин Фъртунов. Така ще Ви стане ясен мащабът на заговора. И силата на противника.
Да знаете с кого и с какво си имаме работа.
Та въпросът беше как точно да преведем "tipping point"?
Казват, че преводът е като жената. Колкото е по-хубава, толкова е по-невярна. И обратното. Буквалният превод е грозен, преводът по смисъл е неверен. Някой ден ще питам Димитри Иванов за това.
Опитайте се да преведете една известна фраза на другаря Сталин за хората.  Не тази: "Има човек, има проблем. Няма човек, няма проблем". Казана навремето в Астрахан, когато той препоръчва масови разстрели, тя е банално известна. Тя е лесна за превод. С нея няма никакви трудности.
Друга негова фраза имам предвид, не толкова популярна, но по-интересна. Прилагана на практика от Борисов и Цветанов при гангстерското им управление доскоро. 
Говорил другарят Сталин с видни шефове на НКВД и им препоръчал да арестуват някакъв пореден "враг на народа". А те се осмелили да го питат: "Товарищ Сталин, по каком статьи?" А той отговорил невъзмутимо: "Был бы человек, а статья найдётся"
Ха сега де! Как да го преведем това, като всички прекрасно знаем руски и английски. Не като Бойко - Винетуто. С неговите "шменти-капели", казано на чист немски. (Не пробвайте с "Гугъл преводач", там ще получите безсмислицата: "Имаше един човек, и има една статия.") "Гугъл преводачът" е по-неверен и от Дженифър Лопес и Анджелина Джоли взети заедно и поотделно.
Говорил съм на тази тема с видна журналистка, "чистейша" рускиня, пишеща на прекрасен български език в наш вестник, но говореща нарочно с руски акцент, за да ме дразни. Като български националист.  И с нея трудно я превеждаме.
Първи опит: "Има ли човек, член, ще му се намери!" (Ох, този двусмислен прекрасен български "език свещен на моите деди"! Някак си грозно се получи, макар и вярно, виж по-горе за жената и превода.)
Втори опит: "Има ли човек, обвинение ще му се намери!" Малко по-красиво, но вече по невярно, като красивата жена.
Трети опит: "Съществува ли даден човек, обвинение по член от Наказателния кодекс ще му се намери". Съвсем през просото, но описателно и разбираемо. Като хубава артистка с еротична роля в сълзлива мелодрама.
Четвърти опит: "Всеки човек по принцип е престъпник, просто го направете!" - всяка прилика с ранния, или ако предпочитате късния, Цветан Цветанов е случайна. Или като откровена порноактриса в нискобюджетен "филм за възрастни".

Жените и сексът в политиката

Казват, че зад всеки успял мъж стои по-една алчна жена. И дават примера с Иван и Елена Костови, Бойко Борисов и Цветелина Бориславова, списъкът е безкраен. Чудите се защо пиша всичко това. Ще бъда откровен до циничност. Заради любимия си "Гугъл". Макар, че предава данните ни на НСА и ЦРУ в САЩ. Това е ясно по подразбиране, и ако някой не го е знаел, или не е вярвал, че е така, е пълен глупак.  
Галя Прокопиева
Не се правя на SEO. Просто така се индексира съдържанието по-добре. А голямата ми амбиция е моят скромен аматьорски "Дневник на родолюбеца", някой прекрасен ден да излезе в резултатите на "Гуглето" преди фалиралия вестник "Дневник", който сега има само сайт. Ами да, главен редактор му беше Галя Прокопиева - съпругата на фалиралия го олигарх Иво Прокопиев. Малко преди "Дневник" да отиде в хартиеното небитие за рециклиране, я направиха главен редактор на вестник "Капитал". И сложиха друг главен редактор на "Дневник", за да опере той пешкира на фалита му. Както се казва, една жена може да направи от един мъж милионер, само ако преди това той е бил милиардер. Макар, че според мен за безславния край на вестник "Дневник" е виновен Иван Костов. Сериозно, не е просто дежурния заподозрян, както винаги. Когато навремето издадоха първия му брой, Иван Костов прокламира тържествено: "Това е нашият вестник". Това беше необходимото и достатъчно условие, никога да не го купя. Вероятно и милиони други българи са правили като мен и той естествено фалира. Та Галя може би е невинна. Той, (мъжът й имам предвид, не Иван Костов) после нея я направи  главен редактор на любимия ми тогава вестник "Капитал". И разбира се и "Капитал" го закъса. Тук вече Иван Костов няма никаква вина, признавам, колкото и да не го понасям, не мога да си изкривя душата. Но не я упреквам и Галето. Когато правиш ръководител човек не по заслуги и възможности, а по други едни "долни" подбуди, си носиш последствията. Казвам ти Иво, сещай се Прокопиев.
Ивет Добромирова
Впрочем в политиката и предприемачеството жените, колкото и да са красиви пречат на работата. Особено пък, ако са красиви, интелигентни и умни. Като преводите, виж по-нагоре. За красивите, интелигентни и умни жени, виж  по-надолу.
Питайте президента Росен Плевнелиев по темата. Едно трябва да признаем. Жените около него са красиви. 
Всичките. Или поне аз на моята преклонна възраст така ги възприемам. Харесва ми например Ивет Добромирова. Милионерката с апартамента за 500 000 евро на "опашката на коня". От който слиза по пантофи на протестите пред Парламента редовно. Даже е организаторка на "спонтанността" в митингите и шествията.
Харесва ми и Мария Иванова. Пиарката на президента Плевнелиев още от МРРБ, където той беше министър. И беше направил далаверата "Корал". Бил съм в кабинета му навремето по служба. По пловдивски въпроси. Та тази същата пиарка, вече в президентството, му забърка скандалът с американските планини на курорта "Аспен" по време на новогодишното му слово. Но той й прости. Красивите жени винаги се измъкват сухи от водата. Или влажни от леглото. Въпрос на предпочитания. Ето я и Мария.
Мария Иванова
Малко перверзно изглежда на снимката, но в действителност е красива. Просто не е фотогенична. Някои хубави жени имат този проблем. Казвам го от лични наблюдения. Както се казва: "теренни проучвания".
За това, как са си скубали косите Мария с Ивет и какви реплики са си разменяли (Ивет, Ивет, направи ми един .....), четете жълтата преса и сайтове. Например тук.
Няма лошо, господин президента Плевнелиев поне е истински мъж, ако и да изглежда прекалено мек и възпитан, (казано съвсем деликатно и внимателно), и явно харесва жени. Това е добре за държавата и нацията, чийто глава и баща е той в момента по "Божията милост и народната воля", както се казваше навремето в едни по-добри времена.
Нека за момент да забравим фалшифицираните, купени и манипулирани местни и президентски избори през 2011 г., които го сложиха на този пост. Да благодари за това на Цветан Цветанов. Докато още не са го прибрали в затвора. Цветанов имам предвид, да не си помислите, че намеквам за някакви офшорки на господин президента. Той впрочем има имунитет по конституция.
Няма да говоря за обидите на Борисов по адрес на Росен Плевнелиев, че той му топли президентския стол, докато на следващите президентски избори Бойко си го заеме по право. Нито вулгарните изказвания на тогавашния премиер, че който и да бяха издигнали от ГЕРБ за кандидат президент, щеше да спечели.  Което не е напълно невярно, да го кажем възпитано и с необходимата доза уважение към президентската институция. Каквото и да означава това. Впрочем такива работи пише още Алеко Константинов в "Бай Ганьо" за магарето, което ако  го издигне за кандидат - депутат, с помощта на околийския и жандармите и 1000 - 2000 лева тогавашни пари и "магарето ще ти избера майка му стара!" Нищо ново под слънцето, или ако предпочитате Григорий Климов: "Нищо ново няма под Луната!" А защо под Луната, а не под Слънцето е една още по-дълга и интересна тема. Но за нея някой друг път. (Една скоба. Бащата на Росен Плевнелиев е виден комунистически функционер в Благоевград. Но нали синовете не отговарят за бащите си.)
Юлияна Плевнелиева
И дойдохме до Юлияна Плевнелиева. Първата дама също е красавица.
Не се подвеждайте по глупавите й "спортни" снимки в Туитър и в някои жълти сайтове. Там определено не изглежда добре, казано деликатно. Но в действителност "Юмито", както е известна в "Туитър" е дама отвсякъде. Дори и първа. Вярно, че тя се омъжва за млад, богат и перспективен предприемач, когото развежда с първата му съпруга, но не й вменявайте вина. Мъжете са виновни. Виж по-долу по въпроса.
И в нейна защита ще кажа, че тя има много повече достойнство от някои мъже. Помните ли как беше писала за "Бойкомета"? И се гавреше с Цветанов и с Фандъкова в мрежата?  Понякога се радвам на присъствието й на протестите в София. От естетическа гледна точка, не от политическа... Там е друго и няма да се разберем с нея. 
Та за Юлияна...  Тя принуди самият Бойко Борисов да излезе навремето и да си признае, че му била противник. Просто му разказа играта с поведение, слово и достойнство.
Виж за първата съпруга на президента Вероника - героинята от офшорните му сметки и фирми, нямам наблюдения. Според някои и тя била красавица. Сигурно. Съдейки по горните три. Но за съжаление нямам нейна снимка. Или поне не толкова хубава, че да я поставя тук. Историята помни. 
Да, българките са големи жени. Някои от тях. Казвам го с възхищение. За съжаление не всички българи са мъже и много от тях не заслужават жените си. Една тъжна и дълга историческа и народопсихологична тема с продължение...
Добър "Фотошоп"
Сигурно се чудите защо пиша толкова много за жени. По-горе казах нещо за цинизма и SEO. С една дума за да е четивен и интересен текста и да го индексира "Гуглето" по-добре. Да обясним какво е цинизъм. 
Според оня педераст Оскар Уайлд: "Циникът знае цената на всичко и стойността на нищо." Питайте Бойко Борисов по темата.  И той каза, че "Всички педераси са умни по принцип. И аз почвам да викам, че съм пидал, за да мислат че съм интелигентен." 
Правоговорът е запазен спрямо СРС-то от Банкя в което той си говореше с Кокинов и Найденов. Щом и човекът прочел една - единствена книга в живота си - "Винету" знае това, значи трябва да му признаем най-малкото "природна интелигентност". 
"Природна интелигентност" иначе е понятие, което се използва по адрес на красиви блондинки по принцип, когато много искаш да ги имаш веднага в леглото си, и се чудиш какъв точно комплимент да да им направиш, без да си омърсиш съвестта с долнопробна лъжа. Комплиментът става и за черната Златка Димитрова - отличничката по география.
Впрочем  като стана дума за педали, същият Оскар Уайлд има една мъжка приказка, колкото и да е странно: "Ако успееш да разсмееш една жена, тя обезателно ще стане твоя любовница". Тук да си призная от личен опит е много прав. Май ще се съглася с бившия премиер, че педалите са умни по принцип.
Ирина Велкова
Като анализирахме президента, да уважим и  Симеон Дянков - Мони и неговата любима Ирина Велкова. Тази русенска девойка - виден кадър на младежкия ГЕРБ в София влизаше в кабинета му по време на оперативки и му носеше кученцето "Джиджи" с думите: "Мони, цункай Джиджи". Всички началници и шефове на агенции към министерството я мразеха, защото, тя ги привикваше, разпореждаше им пълни глупости и се държеше грубо с тях. А беше никаква по длъжност. Изобщо една никаквица. Ама каква....
Заради нея Мони разпореди при финансова криза да направят скъпо оборудван фитнес в Министерството. А Иринчето що премии взе, що държави обиколи с Мони на държавни разноски... То не беше Китай, Европа и какви ли не екзотични места. Сега пишат жълтите вестници, че Мони й купил вила за три милиона лева около Созопол. Да си живеят там двамката. Ама сигурно са гадни клюки. Ако си мислете, че имам нещо лично срещу него, ще призная, че е така. Тук съм го описал. Наистина е лично, не само бизнес...

Лирично отклонение

Бях заместник-кмет на Пловдив.  Когато разбрах през 2010 г., че ГЕРБ всъщност е четири М (Мутри, Милиционери, Монополи, Мафия) се върнах в родния си град за да се включа в битката срещу "Франкенщайнът" в чието създаване в София бях участвал като последен глупак през 2005-2009 г.  Както се казва на едно друго място: "И най-умният си е малко прост".
Та беше 2010 г.  Горещо прекрасно пловдивско лято. Успешно водехме битката с организираната престъпна група ГЕРБ. Смятахме, че на изборите през 2011 г. ще ги преборим. После стана друго. Както и да е. Да се върнем  на темата. Стоях на маса с едно прекрасно създание. Обичам жени които пият, макар и малко. С тях веднага свалям дистанцията. Пиехме уиски и си говорехме за смисъла на "живота, вселената и всичко останало". Само, дето не й обясних, че отговорът е "42". А това по принцип е вярно. (Някой ден ще изясним връзката между числата и буквите в  езика иврит, в който се пише отдясно наляво разбира се. Които букви, уж са само 22 и имат съответните числови стойности, които дават двадесет и дватя пътя между десетте сефироти на дървото на живота. Всъщност, не е точно така в Кабалата, и ако си мислите, че "42" е числото на тайното име Господне на Йехова, което не бива да се произнася, да е благословено името Му, донякъде сте прави. И много се лъжете. Но това е една друга дълга и интересна тема.)
Та да се върнем на жените и секса.  Винаги съм харесвал красиви, умни и интелигентни жени. Виж по-горе. Между умни и интелигентни има разлика. (Точно колкото между простотията на Борисов и глупостта на Цветанов за сравнение). Та умните, интелигентни и красиви жени са едно безкрайно рядко съчетание, което иначе е много опасно. Ако си търсите белята, вземете точно такава хубавица - умница. Или тя сама ще ви намери. Жената имам предвид. Не белята. Белята ще ви се додаде като "бонус" към нея, както казват тъпите рекламисти. И както си пиехме уискито с нея на масата, се опитвах да я впечатля. По принцип  хубавите жени си падат по мъже с пари или с власт, или най-добре и с двете (Пак съм циник. Признавали са ми го много красиви жени с извинението: "Ние жените търсим сигурност".) Но и малко интелект и красиви думи (внимавай Борисов, не е само да си чел "Винету" или Миролюба Бенатова да ти пипа "мускула", каквото и да значи това.) не са излишни. Та, като се чудех с какво да я впечатля, й казах: 
"Да ти призная, откакто съм в политиката се развалих. Станах циник, пияница и женкар! А не бях такъв. Политиката ме развали!" Нищо от това не беше вярно, но доколкото бях гледал тъпи американски филми, знаех, че хубавите момичета си падат по лошите момчета. Трябваше да се направя на такъв. Тя се усмихна лъчезарно, беше очарователна, за такава жена си мислех, че си заслужава да умреш. (Написах го това и се замислих. Казах го съвсем искрено. А историята и много други науки са показали, че 20-йсет годишните лесно си жертват живота за какви ли не каузи, дори и за жени. За разлика от 50-60 годишните, които не си жертват живота за каузи, камо ли пък за жени. Има противоречие, младокът дава неизживения си предстоящ живот, а стария не си го дава изхабения и приключващ живот. Но е факт. Сигурно съм млад по дух.)
Очарователното момиче уж ми се върза. (Но мъже, да ви разочаровам, жените са уникални Божии създания - ангели и демони едновременно. Гледат през нас като през чисто стъкло. Виждат ни каквито сме си. Не можем да скрием нищо, нито под скъпите дрехи, нито зад красивите жестове и приказки. Ясни сме им като кристална чаша. Ако тя ви се представи, че ви е повярвала, това е просто от любезност, от възпитание или от любовта, която всичко прощава. Уникални актриси са. Имайте го предвид и не се правете на каквито не сте.) И после естествено в разговора с нея дойдохме до политиката. Жените по принцип мразят да говорят за политика и това е най-сигурният начин да ги разкараш. Но и аз не съм вчерашен. Когато политиката се представи под любопитния етикет "Сексът и властта", с щипка романтика и чаена лъжичка мръсотия за мерудия, ела да видиш. Не знам как се извъртя разговорът, до една случка разказана ми от мои приятели от ГЕРБ - София. Нали работех в Пловдив, а за уикенда се прибирах в София. Виждах се със софиянци и пловдивчани. Да си едновременно в два града си е предимство. Та гербаджиите ми бяха разказали на маса в София следното, което й преразказах, кой знае защо:
"Коледно тържество на служители от Министерството на финансите. Министър Дянков седи в центъра на една дълга маса и до него Иринчето. Отсреща на масата срещу него американската му съпруга Керълайн. Около тях видни гербери - депутати, зам.-министри и висши служители на министерството. Мони през цялото време демонстративно си общува с Иринка, а неглижира жена си. На присъстващите гербери, чак им става неудобно. (Представяте ли си на арогантните и тъпи по принцип гербери да им стане неудобно!) Накрая американката става демонстративно и си тръгва обидена и ядосана. Симеончо най-после е свободен и си довършва купона с Иринчето."
Когато свърших разказа си, тя мълчеше и мислеше. После се върнахме на темите от живота, вселената и всичко останало. Накрая лъчезарното и очарователно създание  успях да го разсмея искрено.  На няколко пъти. Виж по-горе какво казва  Оскар Уайлд (край на лиричното отклонение, в книгата повече...) Знам, че сте разочаровани, но това е авторски трик да ви държа на страницата си.
............
Та за жените и властта... Имаше една рубрика на една жена в един вестник: "Сексът и властта".  Не, не оня глупавия филм "Сексът и града". В България е актуална темата  "Сексът и властта".
Като оправихме и Симеон Дянков да не забравяме и Миро Найденов. (Любовните афери - комплексът на преялите с власт)  Извадка от стенограмата на разговора на Миро (М.Н.) в къщата на Борисов в Банкя с домакина Бойко (Б.Б.) и бившия вече прокурор Кокинов (Н.К.) извършващ там престъпление по служба за което беше и уволнен:
"Н.К.: "... А за другото дело, за медийните поръчки, чух една клюка, която ако искаш ще ти я кажа, ако искаш няма да ти я кажа.
Кристина Спасова
М.Н.: Кажи.
Н.К.: Предлагат сделка и май е приета от девойки, една от които е дамата, с която живееш. (Пиарката Кристина Спасова) Да свидетелства срещу тебе, за да не й повдигат обвинение.
Б.Б.: Тоя не ти е проблем, тая ти е проблем. Още преди една година ти казах.
Н.К.: Е, значи мисля в правилната посока.
Б.Б.: Проблем ти е тая, която може да те накисне по най-безобразния начин. Така че отивай и се оправяй.
М.Н.: Аз там притеснения нямам.
Б.Б.: Ако тая, къде живее при мене ходи да ме топи, чия е вината? Това което ти го казва човека…
М.Н.: Е, то нали  е клюка.
Н.К.: Клюка ама.
Б.Б.: Ама има логика.
Н.К.: Отивам при началника си на репетиция. Не знам дали ще се върна.
Кокинов си тръгва. На тръгване предава на Борисов резултати от прокурорски проверки преди да са обявени от прокуратурата. Юристите ще преценят престъпление по кой текст от НК е извършил.
М.Н.: /към Бойко/ Значи Шефе, тя няма да ме издъни. Марга е много близка с Калина. И след като я осъдиха за дипломата тя пак се вижда с нея.
Борисов говори по телефона.
- Какво правиш?
...
С Бареков как беше, тоя капут?
...
Мхм. Той за Тотев явно го...(Иван Тотев е кмет на Пловдив от ГЕРБ, човек на Цветанов)
...
Те днеска ще обявяват това от подслушването.
Б.Б.: Ще приказват срещу себе си.
Б.Б.: /към Миро/ Лудия не ти е проблем. Тва ти е проблем щото са европейски пари."
...
По нататък Миро се оправдава за Кристина с фразата: "Е, не ги вземаме девствени..."
Пълният текст на стенограмата тук....

Мога да пиша още много такива работи и да вадя още снимки и на любовниците на останалите министри, шефове на агенции, началници на други институции в София, но за някои не бива да го правя. Близки са ми по разни линии, макар и гербери. На други съпругите им не знаят и ще бъде шок за тях и децата им. Да спрем дотук. Само ще вметна, че една от пред-пред-пред-последните любовници на Бойко - една уж  пазарджиклийка, всъщност от Брацигово сама му би шута. Страхотна жена. Бих се запознал с нея при възможност. Да я оставим на мира да се възстановява в близката чужбина от тази изтощителна и убийствена връзка.
Да повторим старата мъдрост, че българинът като се види с власт и пари сменя първо колата, после къщата и накрая жената.  Точно в тази последователност. Народопсихология...
Впрочем глупакът - гербераст Филип Златанов, който като председател на Комисията за конфликт на интереси (КПУКИ), я използваше като наказателен мутренски отряд срещу враговете на ГЕРБ, като приемаше заявките за "ударите" по веригата ББ-ЦЦ-ИФ, накрая го отнесе заради жена. Уволнил секретарката си - любовница за да я смени с друга (и в двете й качества) и тя (първата) за отмъщение разказва за тефтерчето му в прокуратурата. А той малоумникът си записвал подробно указанията на ББ-ЦЦ-ИФ, кого да удари и на кой да прикрие делото. Укрил примерно делото на президента Плевнелиев. Защо ли?
Та да се върнем на цинизма. В един текст, ако няма секс, заговори и престъпления, той просто не е интересен и не се чете. А в този, виждате има по много от всичко това. За да го индексира по-добре "Гугъла", признавам цинично... Без да съм циник, има разлика. Знам и стойността и цената на думите...

(Следва продължение, тук)