Google+ Дневник на родолюбеца: Просто Плевнелиев - президента на ГЕРБ

понеделник, юли 15, 2013

Просто Плевнелиев - президента на ГЕРБПрезидентът Плевнелиев навремето беше сгащен  на една пресконференция на партия ГЕРБ (след "победата" им на фалшифицираните и купени местни и президентски избори през 2011 г.) да отговаря на въпроси на журналистката Илияна Беновска (виж по-горе видеото) за медийната свобода. Тя го попита в прав текст и за  финансирането на определени медии с пари от Европейския съюз - отпускани избирателно и без правила от министрите на ГЕРБ. Намекна и за изкупуването на медии от Делян Пеевски и Ирена Кръстева, като подставени лица на Корпоративна Търговска Банка на Цветан Василев. Каза му, че в България няма медийна свобода. Горкичкият, направо да го съжали човек, чудеше се накъде да гледа и какво да отговори. (Може би заради тази информация излязла тогава само в една медия: "Съпругата на президента Росен Плевнелиев, Юлияна е започнала работа при Дилян Пеевски, твърди в. "България Днес". Юлияна Плевнелиева е зарязала кариерата си в "Икономедия" и ще отговаря за сайтовете от групата на Пеевски. Първата дама напуснала работата си преди седмица, а след това регистрирала фирма на свое име, твърди вестникът. Вместо да се заеме със задълженията си на президентска съпруга тя продължила да се занимава с IT проекти. Офисът, в който ще работи Юлияна Плевнелиева е чисто нов, с изглед към цяла София. Тя ще има своя стая, откъдето ще следва разпорежданията на Пеевски и ще води свои отделни проекти към изданията му, посочва "България Днес".") А сега Пеевски им бил враг на ГЕРБ! Но тогава, президентът каза и нещо интересно (в края на видеото): "...Задачата на един президент е да решава генерално, казуси, модели, процеси, от тази гледна точка считам, че в България има свободна конкуренция, в България има достатъчно много медии, и в България има ясни правила по които те работят." Не, че се заяждам, но ето един пример за "независимата и обективна журналистика" на една телевизия получила милиони европари от правителството на ГЕРБ:

Да оставим свободата на словото засега, тя е ясна и да повторим думите на президента: "...Задачата на един президент е да решава генерално, казуси, модели, процеси..." Което  принципно е вярно и предполага, че той е обективен, независим, надпартиен, глава на държавата, обединител на нацията, представител на всички българи в страната и в чужбина и решава стратегическите въпроси на страната ни, като отчита интересите на всички. Това означава, че намирайки опора в историята на Родината, той гледа държавнически на "казусите, моделите и процесите" с оглед доброто бъдеще на нацията и страната наречена България. Това предполага системен подход и еднакво отношение по всички сходни "казуси, модели и процеси". Като се прилага законът и се придържа към морала разбира се.
Да видим, да видим! Библията предлага по делата им да ги познаваме.
"Казус" от тези дни: "Като голям скандал определи президентът Плевнелиев назначението на Боян Чуков за шеф на Съвета по сигурността към Министерски съвет. Така е, скандалът е голям, защото Чуков е ченге на ДС, откровен привърженик на путинската евразийска доктрина и близък с Алексей Петров - Трактора. Назначението му не е съвместимо с европейския курс на България и е откровена подигравка с протестиращите, които искат държавата да скъса връзките с мафията.
Но принципите важат за всеки. Президентът Плевнелиев не се притесни ни най-малко, че кариерата на неговия собствен съветник по национална сигурност, ген. Стоимен Стоименов също е с дълбоки корени в червената номенклатура, за която СССР беше "като слънцето и въздуха". Освен това Биволъ разкри, че Стоименов е семейно свързан с фигури от ъндърграунда. Неговият зет Самир Искандер Франсис е бил бизнес съдружник с такива видни фигури на престъпния свят като Бойко Борисов - Буда, Златко Баретата и шефът на групировката "Уралмаш" Константин Циганов, експулсиран от България като опасен за националната сигурност." (пълен текст в "Биволъ") Оказа, се че президентът още на 01.06.2013 г. бил освободил въпросният генерал и сайтът му се извини. Макар, че лично аз не разбирам за какво. "Освобождаването" на ген. Стоименов е станало на "тъмно" без каквато и да е официална информация. "Биволъ" няма откъде да го разбере, както и широката общественост. По-скоро президентството трябваше да се извини, че не е информирало никого за това. Даже би трябвало президентът Плевнелиев лично да се извини на българския народ, че изобщо е взел такъв човек на работа във висшата държавна институция и го е държал там почти две години. (Една скоба. Бащата на Росен Плевнелиев е виден комунистически функционер в Благоевград. Но нали синовете не отговарят за бащите си.) Но да се върнем на Боян Чуков. Президентът Плевнелиев нарече "скандал" назначението на Боян Чуков. Бил човек на Алексей Петров. Щото всички знаем кой е Алексей Петров е подтекстът. Да правилно, и аз мисля, че на Чуков не му е там мястото. Но г-н президентът да вземе отношение по това: 
Алексей Петров и Бойко Борисов
Бившият премиер Борисов е бил приятел с Алексей Петров и дори имаха обща фирма с него. Някакъв коментар по тази тема? Защото има една много подходяща народна поговорка: "Приятелите на моите приятели са и мои приятели." Сигурно извинението ще бъде в смисъл, че после са развалили общата фирма, вече не са приятели, дори Алексей полежа в следствения арест. Там също е интересно да се порови, но друг път.
По отношение на ченгетата от ДС, г-н президентът може да вземе отношение и към Цветан Цветанов - постовият сержант на работа в ЦИОУ на VІІ главно управление на ДС и син на личния шофьор на дългогодишния шеф на ДС Григор Шопов.. Както и към самият Бойко Борисов  шеф на катедра във школата на ДС в Симеоново. Впрочем в устава на ГЕРБ има следния текст: 
"Чл. 49. Не може да бъде член на Изпълнителната комисия, Областен ръководител, Общински ръководител или член на който и да било ръководен и/или контролен орган лице, което е било щатен, или нещатен сътрудник на бившата Държавна сигурност и бившето Разузнавателно управление на Българската народна армия." Следователно Борисов и Цветанов веднага трябва да бъдат отстранени от всякакви ръководни и контролни органи на партията.
Президентът Плевнелиев би могъл да се изкаже и за  другите безброй много ченгета от ДС в редиците на ГЕРБ (кратък списък на ченгета и комунисти всред ръководните кадри на ГЕРБ тук) Толкова за ГЕРБ и ДС, макар че, темата е безкрайна. Да видим и въпросът за организираната престъпност:
"Освен това Биволъ разкри, че Стоименов е семейно свързан с фигури от ъндърграунда. Неговият зет Самир Искандер Франсис е бил бизнес съдружник с такива видни фигури на престъпния свят като Бойко Борисов - Буда, Златко Баретата и шефът на групировката "Уралмаш" Константин Циганов, експулсиран от България като опасен за националната сигурност." 
Та в тази връзка да  зададем на г-н президента Плевнелиев и другият актуален и досега въпрос: 
"Ами сикаджиите какви бяха?"
По този въпрос не сме чули и до момента коментар от г-н президента. А той беше министър в правителството на премиера Борисов, който беше и досега е, приятел с мутри като Венцислав Стефанов и Румен Николов - пашата, Младен Михалев - Маджо и други подобни. Даже имаше общи фирми и с тях. Ето един интересен спомен от празнуването на първата годишнина на мутренската компания СИК, за което пише не друг, а вестник "Капитал": "За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман." (пълен текст тук)
И последен въпрос към г-н Плевнелиев: "Някакъв коментар за назначаването на мутрата - Митко каратиста - бивш шофьор на Румен Николов - пашата в борда на чешката електрическа компания "ЧЕЗ", няколко месеца след като Борисов стана премиер през 2009 г.?" А точно мутренското управление на тази компания с надписаните й фалшиви сметки извади хората на улицата да протестират през зимата на 2013 г. Как точно такъв човек беше назначен в борда на "ЧЕЗ" и то с решение на централата в Чехия, в края на 2009 г.? Кой го препоръча, как го намериха, какви точно качества откри в него държавната компания "ЧЕЗ"?  Защото в "Биволъ" можем да прочетем следното любопитно нещо, за което там има и аудиозапис: "Теорията на Кристов за скандалните сметки за ток е кристално ясна: на ЕРП-та е разпоредено да съберат пари за изборите.
"Защо получават след месец два пъти по-високи сметки?" - пита той със специфичния си руски изказ. И веднага си отговаря: "Защото дадоха заповед да се съберат пари за изборите. И тъпо, тъпо... защото Каратиста трябва да събере пари за изборите". (Една скоба. Шефът на ЕВН Йорг Золфелнер отиде и по-далеч, "съветваше" подчинените си да гласуват за ГЕРБ на фирмени събрания.)
А пък легия "Антимафия" изтъкна  и други негови "качества" на Митко каратиста - бил е шеф на "частния ГДБОП" на Румен Николов пашата, извършвал подслушвания, проследявания, компрометиране на врагове на ГЕРБ и други мръсни поръчки: "Ако думите на Борисов са верни означава, че ръководителят и организаторът на това „частно ГДБОП” е сменил отбора. Той се казва Румен Николов по прякор Пашата. Изпълнителният директор, казано образно, на това “частно ГДБОП” и аз винаги съм го твърдял, е Митко Стефанов по прякор Каратиста. Ако премиерът е записван, както твърди и в което аз не се съмнявам, то може да благодари единствено на своите добри приятели – Митко Стефанов – Каратиста и Румен Николов – Пашата. Защо го казвам?  Защото човекът, който ме заведе при Бойко Борисов е Димитър Стефанов или както Вие го наричате Митко Стефанов – Каратиста. Това мога да го докажа по безспорен начин с документи, които съм завел при Борисов и в ГДБОП."  (пълен текст тук)
Ето видеото с Митко каратиста заснет на предизборното събрание на ГЕРБ на кандидат-президента Росен Плевнелиев в НДК през 2011 г. Повече за Митко каратиста тук.

Или това не е интересно вече?
Нали президентът "...решава генерално, казуси, модели, процеси..." Не го интересува дребнотемието... Нас обаче ни интересува.
Защото както казва президентът за другия мафиот: "Назначението му не е съвместимо с европейския курс на България и е откровена подигравка с протестиращите, които искат държавата да скъса връзките с мафията".