Google+ Дневник на родолюбеца: А може ли да протестираме срещу подставените лица на кръга "Капитал" в протестите или е "политически некоректно"?

петък, юли 12, 2013

А може ли да протестираме срещу подставените лица на кръга "Капитал" в протестите или е "политически некоректно"?

Любимата на президента Ивет, генератор на скандали...
Освен заговорът на Доган - Борисов - Първанов зад протестите стои и друг.
Откъси от разследването:
"Юнските протести изобилстват от политически и финансово мотивирани лица, претендиращи за представители на гражданското общество. Те твърдят, че са срещу статуквото и “за” нови избори и просто подкрепят всички, които викат “Оставка” пред Министерски съвет. Бившата говорителка на служебния премиер Марин Райков – Ивет Добромирова, и съпругът й Румен Василев, бяха заснети от тв камерите в епицентъра на скандала с Волен Сидеров и балетиста Александър Александров зад Народното събрание.Румен Василев е бивш консул на България в Лондон и брат на и.д. шефа на “Новините” на БНТ и водещ на “Панорама” Бойко Василев. Той е в основата на блокирането на пътя на премиерския автомобил в Бояна, в който по щастливо стечение на обстоятелствата не е пътувал Пламен Орешарски.Снимка на “Булфото” от уж спонтанното мероприятие показва любопитен кадър, при който Румен Василев тактично се отдръпва от демонстрантите и насочените към тях обективи, когато те се хващат за ръце на пешеходната пътека.Съпругата му Ивет Добромирова пък е дългогодишен кадър на БНТ. Преди 7 години тя напуска, за да създаде собствена пиар агенция ProPR.

На сайта на агенцията се вижда, че ProPR има ограничена и внимателно отбрана клиентела. Сигурно по случайно стечение на обстоятелствата агенцията на “обикновената гражданка” Добромирова е организирала кампании на в. “Капитал”, собственост на Иво Прокопиев. Повече от нестандартна форма на протест срещу олигархията...

Като е станало дума за Прокопиев, наскоро същата пиар агенция разпространи от името на “Резиденшъл парк” опровержение на информацията, че жилището на брата на президента Росен Плевнелиев – Румен, е било обрано. Под прессъобщението стои името на Зорница Миткова. Същата, за която се твърди, че е произвела слогана “симпатичен протест”, повторен от държавния глава – семейно обвързан с гореспоментия Прокопиев и кръга “Капитал”! Същата, която неизменно дере гърло в компанията на шефката си Ивет Добромирова и мъжа й Румен.В четвъртия ден на демонстрациите прокламаторката на олигархистичните интереси цъфна в предаването на bTV “Лице в лице”, представена като “гражданка”! Там тя прилежно лансира произведението си “красив и симпатичен”, а под лицето й беше изтипосана плочка “лице на протеста”.Още една фигура неизменно се натрапва както на площада пред Министерски съвет, така и пред телевизионните камери. Това е кинорежисьорът Евгений Михайлов, нашумял през 1990 г. със записа на култовата реплика на тогавашния президент Петър Младенов – “По-добре танковете да дойдат”. След като дълги години яростно бранеше СДС, сега със същата ярост Михайлов е на гербаджийската амбразура в социалната мрежа “Фейсбук”. От старта на протестите този човек постави световен рекорд и по совалки из националните телевизии. И никъде не беше попитан: “Иван Костов ли те назначи за шеф на Киноцентъра или да?”Друг по-голям гражданин и от най-едрите градски риби е Александър Димитров. На 28 юни той хвърли черен хайвер срещу сградата на Народното събрание, а след това бе в основата на “спонтанната” блокада на бул. “Брюксел” – тайно организирана чрез изпращане на лични съобщения във “Фейсбук”. “Гражданската” му позиция е широко отразявана от медиите, които услужливо пропуската да отбележат кой е човекът, към когото насочват микрофон.

Димитров е с дълга политическа биография. Бил е зам.-председател и външнополитически секретар на "Нова десница". В официалния сайт на РЗС пък е представен като кандидат в листата на партията за европейските избори през 2009 година, а две години по-късно вече е председател на РЗС - София.
На парламентарните избори през май хамелеонът се явява с нова окраска – този път като кандидат за депутат от ВМРО.
Изключителна медийна популярност на "гражданина" Александър има своето обяснение. Неговата съпруга се казва София Владимирова и е член на СЕМ от квотата на... ГЕРБ. Преди това е говорител на провалилата се като външен министър и кандидат за еврокомисар Румяна Желева. От 2000 г. до 2008 г. Владимирова е работила в bTV като репортер, сценарист и медиен експерт в екипа на "Междинна станция". Известна е като дясната ръка в СЕМ на продуцента Нико Тупарев, който пък е автор на криейтива на предизборните кампании на ГЕРБ.

А, че продуцентите проплакаха от пресъхването герберските кранчета с пари, се знае отдавна. И сред хората на семейния кръг около Ивет Добромирова на пътя на НСО в Бояна се появи... синът на топпродуцента Магърдич Халваджиян - Бебо. Градски истории, гражданска му работа..."

А може ли да протестираме срещу подставените лица на кръга "Капитал" в протестите или е "политически некоректно" пълният текст тук: http://www.blitz.bg/news/article/208899