Google+ Дневник на родолюбеца: Арийските ни братя в Иран въстанаха.

събота, юни 27, 2009

Арийските ни братя в Иран въстанаха.

Убийството на персийското момиче Неда потресе цял свят. Не само защото веднага излезе в Интернет. Още преди тази жестокост първите информации в медиите за събитията в Иран предизвикаха небивало съчувствие и горещи симпатии в България. Направете едно търсене в Интернет и ще видите, че е истина. А когато убиха девойката със звучно българско име Неда (не, не е българка, но съвпадението в името й не е случайно) България изпита чувство като при загубата на близък роднина. Това ме накара да напиша тези редове. Първо в нейна памет. Второ за да изразя моралната си подкрепа за нашите арийски братя и сестри воюващи за свободата си в Иран. Трето да напомня на бълг-ариите, че имаме роднини в Иран, Афганистан и Пакистан. Защото сегашният източен Иран е западния край на древната ни прародина Балгхара. А и досега запазеният град Балх в Афганистан е бил древната ни столица. В който между другото е творил великият Заратустра, но на тема религия и философия друг път. Ето едно рекламно афганистанско филмче за Балх тук...

Всъщност накратко. След като великата ни прародина Балгхара, (дала първата царска династия и на Индия, чийто първи цар е Кардама, а Богът на съкровищата в Индия се казва Кубера) изпада в междуособици и се разпада на Царство Балгхара и княжество Блгар, тя става завоевание на новоизгряващата персийска империя. Която впрочем е основана от наши родствени арийски народи. Така, че Балгхара става персийска провинция със силно самоуправление. Там са били набирани най-елитните бойци на персийската армия. Когато обаче Александър Македонски завладява персийската империя, той успява да подчини само част от Балгхара (наричана от гърците Бактрия), поради силната съпротива на прадедите ни, които основателно са го считали за варварин. За да избегне позора, той предлага династически брак на Балгхарската династия и в крайна сметка се жени за принцесата Рошана, (останала в историята като Роксана). Тя му ражда и син, впоследствие убит от военачалниците на Александър, за да няма претенции към престола. Защото след смъртта на Македонски, те си разделят империята на отделни държави. Така се появява и гръко-македоно-българската Бактрия.
Та на територията на сегашните Пакистан, Афганистан, Иран, Таджикистан, Узбекистан, Киргизстан, Индия и Тибет има какво да намерим като български следи и далечни роднини.
Ето пример за арийството в Индия, Пакистан, Иран и Афганистан, запазено и досега. Макар, че персийския автор на филмчето бърка, като изпуска България.

Особено близък ни е Иран в който и досега има градове с имена като Добридж и Бургаз например, по-горе започнах с името на Неда, а нашите думи като черчеве, чардак и пазар не са турски, а са с общ арийски корен запазени в персийския (фарси) и българския езици. Още един пример - връх Кабул е в Рила планина, а Кабул е и столица на Афганистан. Знамето на Иран е зелено-бяло червено, а нашето бяло-зелено-червено. Имперският им герб имаше лъв с меч и ние си имаме три лъва. Мога да дам десетки такива примери, но повече по темата тук...
По време на Втората световна война Персия е близък съюзник на Германия и Хитлер е считал персите за кръвни братя. Германските учени изравят древното име на Иранското плато - Ариана останало от арийските преселения и впоследствие Персия се преименува на Иран. Да си припомним, че и ние пием бира Ариана, кръстена на езерото Ариана.
Когато по времето на комунизма беше забранено на историците да пишат за арийският произход на българския народ, империята Иран празнуваше през 1971 г. 2500 годишнината си монархическа и държавна традиция. На официалната трибуна наред с императора бяха допуснати само представители на държавите произхождащи от общия арийски корен. Забележете, там беше и Людмила Живкова, представител на комунистическа страна, а комунизмът в Иран беше забранен. Но тя беше на трибуната. Иранските ни братя помнеха историята си и историята ни. Ние я бяхме забравили.
По-късно през 1979 г. дойде ислямският преврат свалил династията и оттогава Иран е под повторна ислямска окупация. (Първата е когато арабите го завладяват през VІІ век след Христа, когато натрапват там и исляма). Сега нашите арийски братя в Иран, които са 63% от населението, но са мюсюлмани, са в ужасна война с арабско-ислямското владичество, което разчита на 37% тюрки и араби в страната. Самите арийски иранци, поради ислямската се религия, са в дълбоко национално-духовно и културно раздвоение. Не могат да открият собствената си идентичност, загубена през тринадесетвековното арабско-ислямско господство.
Ще добавя, че персийките са най-красивите жени в света след българките естествено, което е май едно и също. (Аз бих си избрал Лейла Милани, която можете да видите и от другото видео скрито в препратката от заглавието, стига жена ми да не прочете дневника ми.) Защото още в древната история са останали описания на неземната красота на персийските жени, от които са били запленени и войниците и командирите на Александър Македонски. Той насърчава браковете на войниците си с персийки. Даже по едно време прави сватба на 10 000 двойки едновременно. По-късно и по време на Хитлер има такива германо-персийски бракове, но не в такива мащаби. За да не бъда голословен долу на клипа можете да видите съвременни персийски манекенки и фотомоделки, известни по цял свят, но не смеещи да се върнат в Родината си, където жените трябва да носят фереджета (бурки) .

Съвременен Иран е мюсюлмански, шиитски, но търси своите древни корени. Има нелегална съпротива например Панарийския алианс и други подобни, които отхвърлят исляма и стъпват на арийските Ахеменидски и Сасанидски корени на Персия. Тези хора са прозрели вредността на исляма поробил Родината им и водят война с него. Сегашните демонстрации в Иран са и тяхно дело, на техните нелегални съпротивителни организации. В тяхна чест публикувам видеото им с красноречивото заглавие "Ислямът е моят враг" и им желая успех в борбата за възстановяване на арийското достойнство. Впрочем, да не забравяме, че и нашето бълг-арийско достойнство е поставено на карта с управлението на ДПС, което трябва да ликвидираме на 5 юли. И нещо накрая за арийството. Бълг Ария е единствената държава в света, ако не броим Иран (от Ариана), която е запазила арийското в името си. Унгария и Швейцария не се считат, защото така ги наричаме ние българите, а те се самонаричат Маджар и Хелветика. Така, че ние сме последните горди арийци запазили името си.